Unyoungaseo! Taekwondokamp is altijd weer geweldig en bijzonder. Eigenlijk mag je dit NOOIT missen. Zo ook dit jaar weer.

De luxe van dit jaar was ongekend. Met de bus vervoerd worden (heen en terug), vloerverwarming, schone douches en wc’s, compleet verzorgd ontbijt, lunch en diner, GEEN CORFEE en zelfs schoonmakers tussendoor! Dit zal echt de boeken ingaan als uniek. We mogen onze borst wel nat maken voor de volgende keer, want sabumnim kennende… Gelukkig waren de trainingen zoals vanouds geweldig, het avondspel waanzinnig en de soju en sushi om te smullen! We hebben weer heel veel geleerd op kamp. Ons Nederlands is uitgebreid met een nieuw werkwoord: kliekoën, van aquarobics krijg je kramp, in dadels zit normaal gesproken geen roomkaas en ga vooral (op tijd) slapen als de leiding dat aanbeveelt. Kortom ik kan niet wachten tot volgend jaar! Kamsahamnida Sabumnim!

To Mannayo, Seonbenim Michael

________________________________________
TaeKwonDo-kamp, een ontzettend leuk weekend! Het weekend van tegenstellingen:Jong en OudSchoppen en RollenRegen en ZonneschijnZand en WaterVlees en VegetarischAuto en BusHoge banders en Lage bandersEn een beetje tusseninDeze oudste zwarte bander (en dan bedoel ik puur alleen in leeftijd) is met name trots op:Sabumnim Paulien, voor de fantastische organisatie en de prachtige opbouw van de lessen, veel geleerd, kamsahamnida sabumnim! Micha, omdat hij ook in het water de sterkste blijkt te zijn. Marco, omdat hij een bikkel blijft, zelfs zonder slaap. Roos, vanwege haar niet te evenaren spel. De zwarte banders, door de unieke band met elkaar. Loekie, omdat zij een vaatdoek met haar tanden kan vangen. Jeroen (bruine band), omdat hij het lef had beneden te gaan kijken. Linda, omdat zij niet van opgeven weet. Karin, omdat zij ook na de klieko-beurt nog steeds kon lachen. Maar met stip op 1:De jongeren, omdat zij zo'n enorme inzet toonden en mede hierdoor het kamp tot zo'n succes hebben gemaakt. Ook jullie kamsahamnida!

Tot volgende keer?
Marischka Lind

________________________________________
Taekwondokamp: voor sommigen een fysieke uitdaging, voor anderen (ook) een mentale proef. Dit laatste geldt met name ook voor mij, dus dit keer was mijn doel vooral het einde van het kamp meemaken. Ik ben blij te kunnen zeggen dat het me gelukt is, mogelijk mede dank zij de verzachtende (weers-)omstandigheden waaronder dit kamp werd gehouden: we hadden de beschikking over een mooie sporthal, een zwembad en verder werden we volledig verzorgd in de kantine! De trainingen waren goed op elkaar afgestemd en thema’s keerden zo steeds weer terug waardoor verdieping van de stof mogelijk was. Veel geslapen hebben we niet, maar daar waar we konden, pakten we weer wat minuten op onze “stiltekamer”. Ik vond zelf de training in het zwembad erg leuk maar de kers op de taart was voor mij de bokstraining (met dank aan Ron, Jeroen en Tom!).
Het was alles bij elkaar een hele bijzo

ndere ervaring en een moment waarop je jezelf en anderen beter leert kennen in en buiten een groep! Mijn dank is groot voor alle voorbereidingen die Sabumnim en de overige leiding (avondspellen!) weer heeft getroffen en de goede zorg in het algemeen.

Dedani kamsahamnida!
Daniela Orsini

________________________________________
Kamp 2011.
Wat was dit een geweldig kamp. Met je maatjes in de bus en een paar dagen lekker trainen. Hoe verder het kamp vorderde hoe langer het duurde om weer een beetje soepel te kunnen lopen. (wat kan een mens toch stijf zijn ). Een heel nieuwe ervaring was toch wel een training in het zwembad ,geweldig. De trainingen waren geweldig en zò leerzaam. Je leert je maatjes op een heel andere manier kennen. Sabomnim heel erg bedankt voor dit geweldige kamp en de vele leermomenten.

Kamshamida,
Miranda
________________________________________
Maandagochtend, even voor half 7. Ik word gewekt door het fluiten van de vogels. Dat is toch heel anders dan de liefdevolle fluit van Sabunim, die ons wekt om weer vrolijk over het voetbalveld te lopen. Dat veld werd in het weekend ook steeds groter, net als mijn benen. Die waren zondagochtend minimaal 10 centimeter langer geworden.
Vrijdagavond lijkt al weer ver weg. Het lijkt alsof ik een week ben weggeweest. Vrijdagavond trainen en daarna een spel, zaterdagochtend weer trainen ( waren het er 3 voor de lunch?) em ‘smiddags weer om ‘s avonds toch ook maar weer te trainen. Zondagochtend wederom over het voetbalveld. Wat waren de brandweer en de voetballers stil! Ik heb de regen op dat moment zeer gezegend, even niet 10 minuten hardlopen maar een tikspel in de sportzaal. Ik was door de kinderen al gewaarschuwd over het aantal trainingen en de discipline, het is me niet meegevallen maar ook zeker niet tegengevallen. Focus bij het sparren is me wel duidelijk geworden, dijbeenspieren zijn toch een stukje harder en nog een keer naar boven lopen omdat ik wat vergeten ben gaat nu in een soepele looppas. Lang leve kamp, dit oude lijf kan meer dan ik dacht.

Helen
________________________________________
Kamp was weer super, maar ook zwaar. Vrijdag op onze luxe locatie aangekomen werden we gelijk de sportzaal ingestuurd. Iedereen was nog redelijk fris en de kiaps galmden prachtig door de zaal heen. Een heerlijk gevoel om met zijn allen een sportzaal te laten trillen. ’s Avonds toch nog een avondspel van Kyosanim Micha. De bedoeling was om kleine banden te bewaken en van andere teams af te pakken. Onze truc om met een paar de bewakers af te leiden en dat er een dan stiekem een band pakte lukte aardig, maar helaas niet genoeg om een kwartet te verzamelen. Wat ook kon liggen aan het feit dat de banden goed door lichamen, bomen en brandnetels werden bewaakt.Zaterdagochtend weer op tijd op. Gek om te merken dat er dan al een hele j

ongens kleedkamer leeg is. Als je dan hoort dat die al vanaf 4 uur straf training hebben ben je allang blij dat je snel lag te slapen de avond ervoor. Gelukkig zat het haar van de jongens wel goed (je gaat natuurlijk niet beginnen aan je straftraining voordat je eerst je haar hebt gedaan) en blijkt in 2,5 uur de kliko ineens je beste vriend te zijn. De rest van de zaterdag waren er heerlijke zware trainingen inclusief een training in het zwembad. En dat het kamp luxe was bleek wel uit het feit dat er zaterdagmiddag ineens twee dames voor de deur stonden om ons sanitair schoon te maken. Goed bezig! ’s Avonds een super spel van Seonbenim Roos. Al snel werd duidelijk dat het spel je niet zou lukken zonder goed samen te werken. Dus met een hele groep moeilijke posities uitbeelden en je laten fotograferen. De extra opdrachten leverde wat natte pakken, kerstballen en lamaspug op. Maar vooral heel veel lol! Daarna nog heerlijk met zijn allen aan de sushi, soju, bowl en bier. (altijd een goed combi). Bijzonder om te zien hoe de meeste jongeren toch behoorlijk snel naar bed gingen.Zondagochtend weer op tijd uit de veren en rondjes rond het veld rennen. Het blijkt dan dat je met een steeds langere warming up je jezelf toch weer kan opladen om weer vol te gaan trainen. Na de trainingen van die dag het huisje opruimen, naar het laatste avondmaal van het kamp en dan met zijn allen de bus in. Waar ook daar de jongeren achterin al snel lagen te slapen…
Al met al en top kamp! Ik heb veel geleerd en het is altijd leuk om mensen beter en op een andere manier te leren kennen.

Kamsahamnida Sabumnim! Loeki

________________________________________
Unyoungaseooo draakjes!
M'n eerste volwassenkamp, helemaal leip. Zoals gewoonlijk konden we met z'n alle niet meer normaal lopen vanwege de spierpijn maar toch blijft kamp te leuk.
Khamsamnida Roos, voor het geweldige spel van zaterdagavond, je bent geniaal. Khamsamnida kampleden voor de gezelligheid. Khamsamnida kampleiding en khamsamnida Sabumnim voor het maandenlang voorbereiden van het kamp en de trainingen!

Ik zeg: 28 pannenkoeken! Birsen

________________________________________
Joehoe,Hier die luxevogel uit Heemstede. Wat voortreffelijk en toch wel heel zwaar kamp voor voornamelijk de bovenbeentjes. Maar door een fantastisch aangeboden 14-gangen diner op zaterdag in 'le petit restaurant mudo' is de spirit voor nog een dag trainen flink opgepept. Vooral de welgemanierde bediening heeft uitmuntend werk geleverd met om te beginnen een zeer verrassend ontvangst. Daarnaast was de geserveerde wijn van het exclusieve wijhuis la migraine een excellente aanvulling op het menu. Geweldig genoten!Moeilijke momentjes: 's ochtend om 7 uur je benen weer op gang zien te krijgen met wat rondjes over voetbalveld en vervolgens het zwembad in om chagi's met flink wat weerstand te oefenen.Het gevolg: kramp!!!!!!!!!!
Prachtig om te zien nu dat we terug in de bus zitten de mensen met de grootste mond en verhalen total los in hun stoel liggen te maffen.

Al met al een legendarisch weekend.
Jeroen

________________________________________
Was weer een leuk, gezellig en natuurlijk zwaar kamp. Ik denk dat iedereen wel zijn mening deelt als ik zeg dat het weer een geslaagd kamp was. voor mijn was het de eerste keer mee met de oudere groep, wat in het begin ff wennen was. eerste dag kamers verdeelt en bijna meteen getraind. Toen hadden we het avondspel, onze groep had natuurlijk gewonnen :). Toen bedje in gegaan, lekker lang geslapen in tegenstelling tot de kamer naast mij.
’s Ochtends weer vroeg gewekt om te trainen. We hebben ontbeten, en weer getraind. Was naar mijn mening voldoende vrije tijd. Toen 2de avond het spel van roos !! was erg leuk, hebben erg gelachen van de opdrachten. Bij 1 opdracht dacht ik van : doe ik wel ff… maar had mezelf toch wel overschat. Achteraf was team Marco natuurlijk het beste :), dat is dan 2/2 spellen gewonnen. Na spel hadden we eigen gemaakte sushi, met een drankje. Was erg gezellig. Alleen niet te laat gemaakt, want moesten weer trainen de volgende dag. Laatste dag van het kamp, hadden weer lekker getraind. Streetfight en grondvechten. Toen was het alweer tijd om op te gaan ruimen. met de bus terug naar Haarlem, opvallend stil achterin. Nog wat lol gehad om de buschauffeur met Joost, Anton en Stefan. Bij aankomst zo snel mogelijk naar huis want er stond een busreis van 17 uur naar Praag op me te wachten. Het huisje waar we in verbleven was overigens erg luxe.
En dan nu ons kamp lied : 28 pa-ne-koeken, pa-ne-koeken, pa-ne-koeken (laatste alleen Rene)!

Too mannayo,
Rick

________________________________________
Kamp 2011

Volwassenenkamp was voor mij het 1e volwassenenkamp. Ik heb ervan genoten. Veel trainen en mensen beter leren kennen. Het was een top kamp.
Het spel van seonbenim Roos was goed geslaagd.
To mannayo, Jordy

________________________________________
Taekwondo-Kamp nummerrrrrr 5:
Ik vond het vrijdag spel eerst best wel spannend want ik vind het niet geheel prettig om in mijn eentje in het donker door een bos te lopen maar later vond ik die spanning juist leuk. Ik wil alleen nog een regel toevoegen aan gezien er geen kwartetten gemaakt werden: losse banden verdienen ook punten. Wit 1 punt, Geel 2 punten, groen 3 punten, blauw 4 punten, rood 5 punten en zwart 10 punten. Want dan hadden wij zeker weten gewonnen! Hihi =DDe water training was ook echt super. Het water mocht alleen iets warmer zijn want ik kreeg echt overal kramp..Roos haar spel was echt een succes. Het memorie vind ik heel leuk bedacht. En toen al die mensen aan dat touw hangend naar de overkant gingen heb ik me echt kapot gelachen.Kort gezegd Het was een geslaagd kamp!

Isa Bierman

________________________________________
Back to base-ik maar drie verantwoordelijkheden ik, mijn maatje op de mat en…. de derde, die ben ik vergeten fluitje, rondje rennen, trainen, slapen, fluitje, bij elk rondje wordt mijn wereld kleiner geen boodshappen voor een hele week, geen cariere of deadlines back to base-ik eten, slapen fluitje rondje rennen, trainen borreltje drinken, slapen, fluitje rondje rennen wat heerlijk om jullie te leren kennen fluitje rennen trainen eten ooh ja mijn band, die was ik vergeten….

Karin Michels

________________________________________
Mijn eerste TaeKwonDo kamp
"Pak je rust tussen de trainingen door'', had Sabumnim mij van tevoren gezegd.
En ja hoor, als 't effen kon, tijdens de pauzes, als ik éven op m'n bed ging liggen, viel ik… als een blok in slaap. Onze stiltekamer werd bevolkt door een groepje geweldige maatjes. Kamsahamnida. Na m'n slaapje voelde ik mij steeds herboren en kon met nieuwe energie aan de volgende training beginnen. En de trainingen waren fantastisch. Ik heb er erg van genoten. 'k Heb leren doseren en focussen en vast houden tijdens al m'n trainingen, 'n heel weekend lang, wow. De afwisseling tussen de trainingen was echt super. Van boksen tot grondgevechten en van zwemtaekwondo tot lichaamstaalemotietraining. Het sushi-maken en de avondspellen waren de andere hoogtepunten van het kamp. Zaterdagavond had ik graag nog wat langer met de gezelligheid meegedaan, maar ja…, de woorden van Sabumnim (zie boven) geboden mij om op tijd m'n bed op te zoeken.
Dit kamp was een enorm leerzame ervaring voor mij. Kamsahamnida Sabumnim.
Brigit

________________________________________
Kampfoto's zijn te zien onder de rubriek downloads!