Voor mijn werk moest ik naar de Tokyo GameShow. Dit heeft nadelen dat ik mijn eigen groep niet kan trainen maar voordelen omdat Japan als een van de bakenmatten van Martial Arts wordt gezien.

Maandag t/m woensdag was het vakantie in Japan. Het maakte niet uit of je bij AACC , Vos-Gym of de Hombu Dojo wilde trainen alles was gesloten.
De dagen dat ik in Japan was moest ik goed indelen en maximaal trainen en mijzelf na elke beursdag opladen om er voor 200% tegen aan te gaan. Gelukkig was de keuze vrij makkelijk geworden na het bezoek van AACC vorig jaar.Master Abe van AACC Sports is een Japanse MMA legende. Naast dat hij zelf verschillende titels heeft is hij in mijn ogen de beste Japanse trainer en de vriendelijkste Japanner die ik ken! AACC Sport is het broednest voor nieuw opkomend MMA talent voor de K-1 en UFC. Ook Nederlandse leden van Golden Glory en Mike´s gym zijn regelmatig in deze zalen te vinden.

Donderdag werd er MMA (Total Fight) gegeven. Deze les had ik weinig in te brengen. In deze les deed er een soort Bolo Yeung mee (links achter bovenste rij op de foto). Bolo Yeung werd bekend in de Bruce Lee films als een soort van onverslaanbaar vechtmonster. De strijd was niet of ik gesubmit werd maar in hoeveel weerstand kon ik bieden voordat ik werd opgevouwen. Na 2 uur kon ik mij alleen nog maar naar de kleedkamer slepen om bij te komen in de sauna te relaxen in de jacuzzi. (Jammer dat we dit niet standaard in Nederland hebben).

Vrijdag was het traditioneel Jiujitsu dag (trainen met pak verwurgingen). Master Abe trok een heel register aan technische moves open waar Youtube nog jaloers op zou worden. Ik werd er weer even aan herinnerd dat het grondgevecht wat tegenwoordig in Freefight wordt gebruikt een groot deel zijn oorsprong in Japan heeft. Aan het eind van de les had ik het geluk om met Master Abe te "rollen" (zo wordt op de grond sparren genoemd). Dit was een nieuwe dimensie voor mij maar ook voor Master Abe. Het leuke aan Master Abe is dat hij onder het rollen erg veel lol maakt en het puur als een spelletje schaken ziet.


Zaterdag morgen werd er MMA (Total fight) gegeven. In tegenstelling tot donderdag kwamen hier veel recreant vechters op af. Als je tegen staande vechters van AACC spart, moet je erg oppassen voor Box technieken. Bij AACC zijn ze erg goed in Boxen en armcombinaties. Gelukkig hadden ze weinig antwoord op combinatie trappen en na 2x op een Dwit-chagie ingelopen te hebben waren ze ook niet meer zo happig om mij naar de grond te werken en/ of dichtbij te komen.
Helaas wist ik niet van te voren dat het Japanse Taekwondo niveau in Tokyo zo triest was anders had ik ´s avonds nog een keer kunnen meetrainen met de MMA pro groep. Uiteraard wil ik Master Abe bedanken voor zijn gastvrijheid en lessen. Ik denk dat wij erg trots mogen zijn op onze docenten en eigen niveau binnen de sportschool.

Kyo-Sanim Micha