Op 27 juni jongsleden vertrokken Sabumnim en Mattijs de Graaff (a.k.a. Tum) vroeg in de ochtend richting Boxtel om aanwezig te zijn en deel te nemen aan de Open Boxtelse kampioenschappen.

Het ging hier om ITF (semicontact) sparringswedstrijden. Tum (ik) zat in de seniorenklasse -80 kilogram. (72-80kg) .
Aangezien de weging al om 9 uur in de ochtend plaatsvond vertrok het team om half 8 vanuit Schalkwijk. Eenmaal aangekomen in Boxtel was het al lekker druk en het zonnetje was inmiddels ook lekker doorgekomen, het beloofde een zeer warme dag te worden! In Boxtel wachtte ook Marcel Buis, die zich vrijwillig had opgegeven als scheidrechter voor die dag! De weging ging erg makkelijk, na weken van gezond eten en op gewicht blijven konden de mensen bij de weegschaal op het oog zien dat dit wel goed zat. Na het groeten was er tijd voor een lekker ontbijtje en genieten van de zon:-)
Rond een uur of 1 kwam de wedstrijd toch al snel dichtbij en was het tijd om op te warmen en de laatste dingen doornemen. Rond kwart over 2 begon de klasse -80. De eerste partij verliep goed en werd gewonnen. De winnaar moest blijven staan…Daarop volgde meteen de tweede partij en deze werd helaas verloren. Hierbij moest de verliezer blijven staan:-/ dus de derde partij volgde. Alle energie werd nog een keer verzameld maar mocht helaas niet baten. Het uiteindelijke resultaat was het behalen van de vierde plaats. Al met al een erg leerzame en gezellige dag met nieuwe ideeën voor het komende wedstrijdseizoen!

Kamsahamnida Sabumnim voor het coachen en kamsahamnida Marcel voor het vrijwillig aanmelden als scheidrechter!
Tum