inschrijvenHoe kun je je inschrijven?

Hwa-Rang Dragon maakt gebruik van inschrijfkaarten, deze zijn te vragen bij de leraar. Uiteraard kun je eerst gebruik maken van een proefles. Als deze goed is bevallen, meld je bij de leraar en vraag naar een inschrijfkaart.

Het hele jaar door kun je je inschrijven. Je hoeft dus niet te wachten tot januari of september zoals veel mensen denken.

De inschrijfkaart moet volledig ingevuld, met een bijgesloten pasfoto en contant gepast inschrijfgeld ingeleverd worden bij de leraar voor de eerstvolgende officiële les. Na inschrijving ontvang je van ons een betalingsbrief per mail of post.

Welke kleding draag je de eerste les?

De eerste les doe je sportieve kleding aan. Een trainingsbroek en T-shirt is het meest geschikt. We trainen op blote voeten. Let erop dat u of u of uw kind met de les geen kleding draagt met scherpe voorwerpen (b.v. ritssluiting) en kortgeknipte nagels en geen sieraden aub. Ouders van kinderen zijn welkom om de laatste 10 minuten van de les te komen kijken.

Benodigheden om de trainingen te starten.

Tijdens de training draagt iedereen een taekwondopak (dobok) of bjj/judopak (gi) Deze is deels afgeleid van de traditionele kledij wat vroeger werd gedragen. Om het middel draagt je een band, genaamd ti (Koreaans) of obi (Japans), die de mate van getraindheid weergeeft.

Een dobok/gi is erg fijn om te dragen tijdens de training. Het geeft je ruimte om flexibel te bewegen en neemt goed zweet op. Prettig voor jezelf en voor je omgeving! Van nieuwe leerlingen wordt dan ook verwacht dat zij binnen drie maanden een eigen dobok/gi kopen. Daarnaast raden we onze leden aan de nodige bescherming zoals bijvoorbeeld een kruisbeschermer, bitje of scheenbescherming aan te schaffen. Dit naar inzicht welke martial art je beoefend. De dobok/gi is in de clubuitvoering leverbaar en ook de eventuele bescherming kunnen geleverd worden door de school.