Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu draait om het concept dat een kleinere, zwakkere persoon zichzelf met succes kan verdedigen tegen een grotere, sterkere, zwaardere tegenstander door gebruik te maken van hefboomwerking en gewichtsverdeling, het gevecht naar de grond te voeren en een aantal grepen te gebruiken om ze te verslaan. Deze nieuwe tak van sport richt zich niet alleen op het fysiek verdedigen maar ook op het ontwikkelen van zelfreflectie.

Onder leiding van onze erkende LMA trainer, M. van der Meer, zijn er verschillende pragramma’s ontwikkeld voor Kids/ Jeugd, Junioren en Volwassenen. Door de unieke insteek van de training is het Brazilian Jiu Jitsu direct effectief toepasbaar en speelt in op de behoefte en belevingswereld door de persoonlijke aanpak. Trainer M. van der Meer doceert Brazilian Jiu Jitsu bij Hwa-Rang Dragon, onder auspiciën van Team Leijdekker.

“In de huidige tijd kun je er niet meer vanuit gaan dat het bij een stoot of omarming blijft. BJJ is een bewezen stijl door proffessionals en maakt je weerbaar als het geweld niet meer ophoud.”