Een van oorsprong Koreaanse Martial Art; ‘de weg van de voet en de vuist’.

TAEKWONDO PROGRAMMA KIDS & JEUGD

Wij bieden kinderen lessen aan op hun eigen niveau! We splitsen de kinderen op in leeftijdsspecifieke groepen. Dat gebeurd in de les, maar ook met aparte uren. Op deze manier krijgt een kind de aandacht wat het nodig heeft en om verder te evolueren.

Bij ons is taekwondo meer dan trappen en stoten. Al duizenden jaren wordt gevechtskunst gebruikt voor zoveel meer dan enkel zelfverdediging. Het helpt kinderen met discipline en focus. Ze zijn beter geconcentreerd op school, krijgen meer zelfvertrouwen en hebben respect voor hun ouders en anderen. Elke les trainen de kinderen hun conditie op een leuke manier. Taekwondo houdt hun gezond en sterk, ontwikkelt hun evenwicht, coördinatie & kracht. Taekwondo word bij ons aangeboden voor elk niveau en elke leeftijd (vanaf 7 jaar). TAEKWONDO PROGRAMMA VOLWASSENEN

Ook de volwassenen kunnen bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan trainingsmogelijkheden. Vanaf 15 jaar kan je deelnemen aan de Taekwondo lessen voor volwassenen. Naast traditioneel taekwondo vind je in deze lessen ook invloeden van andere stijlen (MMA/ MUDO) terug. Er wordt continue gewerkt aan het verleggen van grenzen door zelfverdediging, sparren en traditonele training. Zo wordt je uitgedaagd je te blijven ontwikkelen. Dit alles doen we in een aanstekelijke en positieve omgeving waardoor je vol energie de DragonGym verlaat en uitkijkt naar de volgende training!

WEDSTRIJDTEAM SPARRING

This image has an empty alt attribute; its file name is tkd-site.jpg

Wil je graag nog meer plezier beleven aan het sparren? We hebben speciale uren hiervoor! Open en toegankelijk voor iedereen die ook maar een half jaar of meer ervaring op taekwondogebied heeft. Er worden aparte uren training gegeven voor kids/ jeugd en volwassenen. Dit bieden we gratis aan voor onze leden!

Sparren (Kyorugi) is een onderdeel waarvoor veel nationaal en internationale kampioenschappen worden georganiseerd. Olympisch sparren is full-contact , echter tijdens het sparren wordt voldoende bescherming gedragen, zoals borst-,hoofd-, kruis-, arm- en scheen- wreefbeschermers, een bitje en handschoenen. Deze bescherming maakt het mogelijk om op een veilige en verantwoorde manier met elkaar te sparren.

 

BASISTECHNIEKEN

De basis van het Taekwondo wordt gevormd door een goede positie en het goed kunnen uitvoeren van allerlei afzonderlijke arm- en beentechnieken. Zowel beginners als gevorderden besteden aan het aanleren van deze basistechnieken veel tijd en aandacht.

POOMSE, STIJLVORMEN 

De stijlvormen beelden een schijngevecht uit. Daarbij wordt een vaste volgorde van aanval- en verdedigingstechnieken uitgevoerd tegen een denkbeeldige tegenstander. Het beheersen van stijlvormen laat zien welke vaardigheden een Taekwondoin machtig is. Kenmerken als kracht, balans, dynamiek en uitstraling moeten voldoende zijn ontwikkeld. De poomses zijn dan ook een belangrijk onderdeel in het taekwondo en staan centraal tijdens het bandexamen.

KYORUGI, SPARRING

Sparren (Kyorugi) is een onderdeel waarvoor veel nationaal en internationale kampioenschappen worden georganiseerd. Olympisch sparren is full-contact , echter tijdens het sparren wordt voldoende bescherming gedragen, zoals borst-,hoofd-, kruis-, arm- en scheen- wreefbeschermers, een bitje en handschoenen. Deze bescherming maakt het mogelijk om op een veilige en verantwoorde manier met elkaar te sparren.

HOSINSUL, ZELFVERDEDIGING

Bij het onderdeel hosinsul worden diverse verdedigingen geoefend tegen allerlei aanvallen met wapens en aanvallen zonder wapens, zoals vastpakkingen of klemmen. Het is daarbij belangrijk om te weten hoe je moet vallen. Daarom besteden wij nadrukkelijk ook aandacht aan

valbreektechnieken.

GYEPA, BREEKTESTEN

De gyepa is een indrukwekkende manier om de eigen capaciteiten te testen. Met het breken van voorwerpen, planken of stenen, demonstreert de Taekwondoin de vaardigheid in het uitvoeren van hand- of voettechnieken. De breektest is een examenonderdeel voor de hogere bandexamens en dient slechts na uitvoerige oefening te gebeuren.

LEERSTELLINGEN

IN NAE, Doorzettingsvermogen

YOM CHI, Integriteit, eerlijkheid & oprechtheid

YE UI, Beleefdheid en respect

KUKKI, Zelfbeheersing

BAEKYUL BOOGUL, Enorme geestkracht.