12 september 2014
Vrijdagavond 19.00 kwamen we aan bij het tentenkamp in Leusden.Gelijk na het uitstappen, bij de auto op zoek naar onze band en om gedaan. Zo de eerste poging voor strafkamp ontlopen.

Nadat we eerst even hebben gewacht op de andere mensen moesten we ons opstellen en werd ons de tentenindeling verteld. Helaas hadden Karin en Brigitte autopech dus die kwamen later.
Eerst even voor iedereen twee matrasjes geregeld, bed netjes opgemaakt en natuurlijk mijn taekwondopak op het bed. Klaar voor de eerste training onder leiding van Sabumnim.Het was al gelijk een goede pittige training waar ons uithoudingsvermogen al goed op proef werd gesteld. Sprinten en springen over het pionnetje en daarna sprinten en een stoot of trap combinatie.

Na enige tijd kwam BuSabumnim ons ophalen en zouden we de volgende dag doorgaan met de training.

We gingen met spel 1 beginnen, het Hunting voor Blood spel.
We werden in groepjes opgedeeld en moesten de banden aan elkaar knopen en hadden ieder een zaklamp.
Het was de bedoeling dat we in een bepaalde volgorde creepy personen zouden gaan zoeken..maar daarbij moest je wel oppassen voor de vampieren!! Zij konden je pakken en wanneer dat gebeurde zouden ze een punt afpakken.
Het was natuurlijk erg donker in het bos, dus een zaklamp was erg noodzakelijk. Al liep je door veel verlichting wel kans dat je gepakt zou worden door de vampieren.

De uiteindelijke winnaar van het spel is niet meer kenbaar gemaakt. Op ons papiertje was het ook zo`n rommeltje. De rondes waren helemaal door elkaar heen gegaan en in plaats van een streepje met een stift werd het met het vleesmes gedaan. Tja dat is dan ook niet te beoordelen, maar ook absoluut niet belangrijk. Het was een superspel!!!!!
Arme kleine kinderen die tegelijkertijd met ons een spel in het bos speelde.

Na het spel mochten we douchen of gelijk je bed in. We zouden de volgende ochtend vroeg gewekt worden.

13 september 2014

Zoals was aangegeven werden we `s morgens vroeg gewekt. Eerst ga BuSabumnim een harde schreeuw en daarna kwam Sabumnim bij iedere tent langs om aan te geven dat je binnen een kwartier klaar moest staan met Hogo.
We gingen verderop op een groot grasveld weer trainen. Eerst een goede warming up en daarna verder met de training van de avond ervoor.
Na de training gingen we met z`n allen ontbijten en hadden we daarna even de tijd om ons op te frissen. Een douche is dan toch wel erg lekker.
De volgende training kregen we van BuSabumnim. Een bokstraining. Jammer genoeg heb ik geen bokshandschoenen, maar mijn knokkels zijn weer even flink getraind. Echt een heerlijke training. Al begonnen toen wel de eerste pijnlijke spieren zich aan te melden.

Toen de training was afgelopen kregen we een lunch en na de lunch mochten we even relaxen.
Nou ja relaxen. BuSabumnim had zin in een watergevecht en die kwam er.
Op de mensen die in hun tent gingen zitten, Marco en Alissa, en natuurlijk Sabumnim na was iedereen toch wel flink nat.
Gelukkig was het heel erg lekker weer dus vervelend was het zeker niet.

Daarna kregen we de volgende training. Warm lopen op de beruchte berg. Ik kreeg gelijk een flashback na vorig jaar. Toen moesten we eerst allemaal takken naar boven brengen en daarna weer allemaal naar beneden. Gelukkig werd ons dat dit jaar bespaard en hoefde we alleen maar warm te lopen door middel van de berg opklauteren en afrennen.
We gingen weer verder met trapcombinaties en sprinten en springen over het pionnetje. Helaas ging dit allemaal niet meer zo makkelijk als de dag ervoor. Ik had natuurlijk niet gerelaxed en mijn spieren begonnen echt bezwaar te maken.

Terug op het kamp gingen we ons klaarmaken voor een heerlijke barbecue met als toetje Taart!!!!!
Birsen, Arnaldo en Lisa waren bijna jarig of net jarig geweest. Heerlijk dus!!!!
Na het eten waren we allemaal behoorlijk ingekakt. De meesten waren toch wel erg moe en hadden spierpijn, maar ondanks dat lieten we ons niet tegenhouden voor het volgende spel!!!!!
Het was een spel gebaseerd op de serie Games of Thrones.
Er waren in het bos setjes van 5 rauwe eieren verstopt en een bank. Deze spullen moest je, zonder dat je gesnapt werd, naar de Mother of the Dragons brengen.
Het klinkt simpel, maar dit was het absoluut niet. We liepen namelijk in het pikkedonker waardoor ik echt niet veel zag. Het probleem was dat als je een zaklamp zou gebruiken je gesnapt zou worden door BuSabumnim, Loekie, Marco of Birsen, de groep zich moest melden bij het beginpunt waar Rick en Rene je een opdracht gaven die je moest uitvoeren.
Wij mochten als eerst starten en de eieren waren door verlichte bandjes gelukkig snel gevonden. De bank was moeilijker en we werden natuurlijk gesnapt. Dus terug naar het beginpunt. Het was erg moeilijk om langs te “verraders” te komen. We hebben ook echt veel keren op de grond gelegen omdat we bang waren gesnapt te worden. Wat moeten hun gelachen hebben want natuurlijk zagen ze ons liggen in het bos, maar we moesten ook wel een kleine kans krijgen.
Uiteindelijk kwamen we bij wachter Alissa aan, maar stom genoeg lieten we onze bank bij haar achter. We hadden de mother of dragon gevonden!!!!, maar zonder bank. Dus moesten we weer terug naar het beginpunt. We zijn denk ik wel 6 keer terug geweest naar dat beginpunt. Onderweg was er nog een ei gebroken en de “verraders”elke keer.
Uiteindelijk waren we met bank en 5 eieren op het punt waar de vorige keer de mother of dragon was, maar een andere groep was ons voor geweest en het spel was al afgelopen. Helaas.

Terug op het kamp ging ik gelijk naar bed. Ik was gesloopt….

14 september 2014

De volgende ochtend mochten we gelukkig uitslapen en werd ons een ochtendtraining bespaard. Ik kon niet eens meer normaal lopen van de spierpijn.
Na het ontbijt moesten we kleren aan die nat en vies mochten worden en gingen we weer verder met de volgende training onder leiding van Sabumnim. De training werd halverwege even overgenomen door Rene.
Het was weer een pittige training met sprintjes, traptechnieken, sprawls opdrukken en ga zo maar verder.
Na de training het volgende spel!!!!!
Onder leiding van Alissa, Rick en Byung Ie gingen we een modderparcours afleggen.
We kozen allemaal een maatje en we gingen op weg naar de modderplas. Nadat we elkaar even flink hadden ingezeept met modder ging we naar de zandheuvel. Lekker koppeltje duikelen, achterover rollen enz. Na de zandheuvel een stuk over een bospad tijgeren en daarna de modderplas.
Koppeltje duikelen, achterwaartse val, voorwaartse val, rollend. We zijn er op allerlei manieren doorheen gegaan en waren onherkenbaar. De mensen op het kamp keken echt heel vreemd naar ons en de kleine kinderen waren volgens mij best jaloers 😉
Na het overheerlijke modderbad mochten we onder de douche. Geen warme natuurlijk, de koude buitendouche.
Toen we allemaal een beetje schoon waren mochten we de zeepheuvel proberen. Echt onmogelijk. Jette lukte het bijna, maar helaas op het allerlaatste stukje spoot bu sabumnim met een waterspuit en gleed ze toch weer terug. Toch goed geprobeerd van haar.

Ik denk dat de mensen van het kamp niet blij waren want daarna gingen er 33 man nog redelijk vies onder de warme douche. Nou ja douche, omdat iedereen te gelijk ging kon de waterdruk dat natuurlijk niet aan. Ach wat maakt het uit, het is kamp.

Na de lunch brak weer even een relaxmomentje aan. Mensen gingen slapen, mensen gingen hun spulletjes inpakken of lekker kletsen. In ieder geval even bijkomen want er zou nog 1 onderdeel komen waarbij je alle bescherming aanmoest en BuSabumnim had een grote grijns op zijn gezicht. O, jee.

Het werd een echt BuSabumnim spel. Het Hooligan Spel!!!!
Je moest iemand 5 keer op hogo of helm tikken. Hoe maakte niet uit.
Dat ging snel. Ik vond het echt moeilijk om bij te houden hoeveel keer ik geraakt was. Al was het ook wel gauw duidelijk. Vijf keer is best snel gedaan.
Het grappige is dat je dan ook ziet wie slecht tegen zijn verlies kan en daardoor iets minder punten telt dan de werkelijkheid 😉

Daarna gingen we terug naar het kamp, tenten opruimen en weer heerlijk naar huis.

Lieve Sabumnim en BuSabumnim, kamsihamnida voor het fantastische kamp. Ik heb veel geleerd, mijn grenzen verlegd, ontzettend genoten en heel veel plezier gehad!!!!!!

To Mannayo

Martine

Volw.kamp 2014.1

Volw.kamp 2014.2

Volw.kamp 2014.3

Volw.kamp 2014.4

Volw.kamp 2014.5

Volw.kamp 2014.6

Volw.kamp 2014.7

Volw.kamp 2014.8

Volw.kamp 2014.9

Volw.kamp 2014.10

Volw.kamp 2014.11

Volw.kamp 2014.12