Met een gedeelte van ons DutchTopTeam namen we deel aan de ILYO Open in Belgie. Vele grote namen deden mee en onze poules waren dan ook goed op niveau met internationale toppers. Met onze leerdoelen en presatieplannen begonnen we goed gemotiveerd aan dit event.

Sam was de avond ervoor al afgereisd samen met Helen en coach Byungie vanwege de vroege weging en de 2,5 uur reistijd. Zo konden ze toch nog wat extra rust pakken. Birsen, Olaf en Salah konden later in de ochtend wegen en vertrokken om 08.15 samen met de support Mo en Mariam en coaches Rene en Sabumnim.
Bij aankomst troffen we Sam in euforie aan met een winst in zn eerste partij! Met ons trademark 'flying dutchman', begon hij lekker en wist ook in onze aanwezigheid zn tweede partij met winst naar zich toe te trekken. In de finale werd hij echter geraakt met een dollyo op zn strottehoofd waardoor hij zijn partij vroegtijdig moest opgeven. Een zeer knappe prestatie van hem en zn coach op zijn debuut voor grotere toernooien in de A-klasse. Een tweede plaats voor Sam!

Birsen trof in haar poule van 5 toppers met ervaring op opens. Hierdoor nam de druk toe maar wist zich super staande te houden. Met een winstpartij in de eerste ronde was ook de tweede partij tot en met de tweede ronde in haar voordeel. Echter door een hoofdtreffer van de tegenpartij ging uiteindelijk toch de wedstrijd naar de tegenstander. Mooie wedstrijd en erg goed gedaan. Een 3de plaats voor Birsen!

Salah was door verschuivingen in zijn poule samengevoegd met de poule van -78kg. Even omschakelen maar nadat hij eenmaal op de mat stond was het knallen. Eerste partij glorieus gewonnen met 43-? en kon zo zijn trainingsdoelen oefenen en technieken perfectioneren. Ook de finalepartij op TKO gewonnen en was een echte publiekstrekker. Mooi gedaan. Salah eerste plaats!

Olaf vocht zn tweede toernooi bij de senioren in de -87kg klasse. Zijn tegenstander was een 4de danner met ervaring en had mooie krachtige draaitrappen. Olaf liet zich echter niet zomaar wegzetten en kon goed druk zetten. Hij kwam de eerste ronde op voorsprong en gaf de volgende rondes dit niet meer weg en won uiteindelijk op TKO. Knap gedaan en smaakt ongetwijfeld naar meer. Olaf eerste plaats!

Byungie en Rene hebben als coach fantastisch werk gedaan en ook de support was weer top! Ook bedankt aan de  support aan het thuisfront, alle leden, zonder jullie is dit niet mogelijk! Kamsahamnida!!