Ik vond het een hele eer om uitgenodigd te worden om naar Spanje te gaan en daar wedstrijden te doen. We gingen met het vliegtuig 30 april naar Madrid.

Toen we (Sabumnim , Kyo-sanim Micha en ik 😉 ) in Madrid aan kwamen hoorde we Sabumnim pas zaterdag aan zou komen en gingen we dus de stad in. Eerst zochten we een hotel en hierna de stad in om wat Sangria te drinken (wat mij meteen beviel)! Ik kreeg ook te horen dat ik mee mocht naar een etentje Zaterdag avond (dag voor de wedstrijd ) met allemaal hoge piefen van Taekwondo en het Koreaanse Young In University Demonstratie Team.

Toen we zaterdag Sabumnim Kim opwachten in Madrid gingen we direct naar het plaatsje dichtbij Madrid (Mostoles) en naar het hotel waar daar ook allemaal al Koreanen aanwezig waren. Ik wist niet precies wat ik moest doen en dacht ik blijf gewoon me zelf en als ze mij gedag zeggen gewoon gedag terug zeggen. Wat wel grappig was als ik even zat te wachten liep er gewoon een hoge piefen voor bij zonder wat te zeggen en als ik met Sabumnim uit Spanje, onze Sabumnim en Kyo-sanim was dat ze mij wel gedag zeggen. Vrij kort daarna gingen we wegen en ik was zwaar/licht genoeg;-). Toen we bij dat etentje waren was er echt meteen een andere cultuur aanwezig en het was zeker een eer om dat allemaal mee te maken. Heel beleefd allemaal zo van gaat u maar voor nee u enz. Enige wat je kon doen is accepteren en mee doen ook dat was wel een belevenis.
Op Zondag toen we bij de wedstrijden aankwamen begon ik vrij kort meteen met alles aan te doen want na een kwartier stond ik al op de mat. Toen ik eenmaal op de mat stond zag ik tegenover mij iemand staan van 1,5 kop groter ong. en we begonnen :). Gelukkig kon ik mijn zenuwen een beetje onder controle houden maar na de wedstrijd stond ik nog vol met adrenaline. Wat hier boven hebt kunnen lezen ging het ook ongeveer. Graag meer:-> Kamsahamnida ! Sabumnim en Kyosanim voor deze evaring!

Conclusie:
– Het was een leuke tijd en leerzame tijd ook al was het niet lang, het leek wel lang!
– Sangria is lekker
– En het niveau is veel en veel hoger dan dat van mij, wel vet dat ik daar heb kunnen staan
tegenover een A-klasser en minimaal 18+ is.