Nieuws

HWA-RANG DRAGON VIERT 20-JARIG BESTAAN MET OPEN CLINICS

 
Haarlem, Nederland — 29 oktober 2018 — De Haarlemse Taekwondoschool Hwa-Rang Dragon bestaat 20 jaar en viert haar mijlpaal met open Taekwondo- en Gracie Jiu Jitsu-clinics op 3 november aan de Stresemannlaan 60A in Haarlem. De Taekwondoclinic is bestemd voor iedereen vanaf 7 jaar en ouder en vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur. Van 12:00 tot 13:00 is de Gracie Jiu Jitsu-clinic gepland voor iedereen vanaf 14 jaar en ouder.
 
Over Hwa-Rang Dragon Taekwondo
Met haar 20-jarig jubileum heeft Hwa-Rang Dragon zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende martial arts-scholen van Nederland. Na diverse locaties in de loop der jaren opgericht te hebben, heeft Hwa-Rang Dragon sinds 2013 in samenwerking met de Gemeente Haarlem een vaste locatie en hoofdkwartier opgericht: de Dragon Gym aan de Stresemannlaan. Hwa-Rang Dragon Taekwondo bestaat uit meer dan 200 leden die minimaal twee keer per week zich volledig inzetten in een energieke sfeer; de echte ‘Dragon Spirit’. Hwa-Rang Dragon staat voor haar verbondenheid met alle studenten en voor hen worden dan ook geregeld Taekwondo-examens, trainingskampen, competities en feestjes georganiseerd. Hwa-Rang Dragon is voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Sinds 2017 biedt Hwa-Rang Dragon naast Taekwondo- ook Gracie Jiu Jitsu-lessen aan.
 
Taekwondo
Taekwondo is een Koreaanse gevechtskunst waarbij met zowel hand- als voettechnieken gewerkt wordt.  Bij Hwa-Rang Dragon wordt Taekwondo voor meer gebruikt dan enkel zelfverdediging. Taekwondo ontwikkelt zelfvetrouwen bij kinderen en leert hen discipline, respect en focus. Ook volwassenen kunnen terecht bij Hwa-Rang voor een uitgebreid aanbod van trainingsmogelijkheden. Door grenzen te verleggen in traditionele trainingen wordt de student uitgedaagd zich constant te ontwikkelen. De positieve omgeving en aanstekelijke enthousiasme en energie van de studenten zorgen ervoor dat grenzen worden verlegd en dat er met plezier uitgekeken wordt naar de trainngen. Taekwondo wordt bij Hwa-Rang Dragon aangeboden voor iedereen vanaf 7 jaar en ouder. 
 
Gracie Jiu Jitsu
Binnen het Gracie Jiu Jitsu is het belangrijk dat de technieken ook echt werken ‘op straat’ en daarom worden bij Hwa-Rang Dragon alleen bewezen en beproefde technieken onderwezen. Het Gracie Jiu Jitsu-programma is speciaal ontwikkeld voor jeugd vanaf 14 jaar en volwassenen. Door de laagdrempelige insteek van de training is het Gracie Jiu Jitsu direct effectief toepasbaar en door de persoonlijke aanpak speelt het in op de behoefte en belevingswereld van de student. Deze nieuwe tak van sport richt zich niet alleen op het fysiek verdedigen, maar ook op het ontwikkelen van de juiste zelfreflectie.
 
Wil je ook kennis maken met Hwa-Rang Dragon? Kom langs en doe mee op een van de clinics of neem een proefles!