Op 28 maart was het weer zover: de jaarlijks terugkerende Dragon Cup wedstrijden vonden weer plaats in Haarlem! Dit keer weer met als oogmerk de leden te laten kennismaken & ervaring op te laten doen met het competitie element binnen het Taekwondo.

Onder grote belangstelling werden op de vroege (voor sommigen vroeger dan voor anderen, de zomertijd was die nacht namelijk ingegaan) zondagochtend de deuren van de Beijneshal geopend en konden de strijders van de deelnemende sportscholen (Hwa-rang Dragon Taekwondo uit Haarlem, KimMoo en Sa-Mo Taekwondo uit Almere, en Mudo de Witte Lotus uit Lelystad) zich gereedmaken voor de dag terwijl het publiek plaats nam op de tribunes. Het was een drukke maar gezellige bedoening met zo´n 118 deelnemers verdeeld over 20 poules. Zoveel deelnemers in alleen het onderdeel sparring, was een absoluut record in het bestaan van de DragonCup.

De locatie was dit jaar veranderd en dit bleek een aanzienlijke verbetering; zowel qua ruimte en licht als voorzieningen (hoewel de aanwezigheid van een cafetaria on site voor deelnemers die nog moeten vechten soms een te grote verleiding bleek, wat soms weer gevolgen kan hebben op de mat tijdens het gevecht).Allereerst werd iedereen welkom geheten door Sabumnim Paulien van Bruggen die ook dit jaar weer optrad als organiserend Sportschoolhouder en gastvrouw. Er volgde een korte openingsceremonie waarna het tijd was voor de centrale warming up onder leiding van Seonbenim Michael Kappers en Seonbenim Ka Wing Chan. Toen iedereen goed warm was geworden en gestretcht had, konden de deelnemers zich naar een van de drie velden begeven om zich klaar te maken voor de wedstrijden.De deelnemers waren ingedeeld op bandhoogte, gewicht (senioren) of lengte (junioren) en (enigszins) leeftijd. De sportzaal was in 3 velden verdeeld en stonden onder begeleiding van de zwarte banders van Hwa-rang Dragon Taekwondo. Voor sommige deelnemers was het de eerste keer dat zij meededen aan een wedstrijd, voor anderen een terugkerende uitdaging, maar iedereen had wel even last van zenuwen! Op de mat verdween dit echter snel en konden de deelnemers laten zien wat ze in huis hadden en meemaken hoe het is om onder druk het geleerde in de praktijk te moeten brengen. Dat viel af en toe niet mee..er is veel geleerd en dat is tenslotte toch echt winnen.

De eerste wedstrijd was echter een lust voor het oog omdat de twee kleinste deelnemers (110 cm) elkaar bevochten en het erg goed deden. Natuurlijk was het bij de junioren verboden om punten te scoren naar het hoofd. Iedereen was onder de indruk van de durf en het enthousiasme van deze twee grote kleine jongens die ook direct na het einde van hun wedstrijd de medailles uitgereikt kregen. Verder waren er ook dit jaar spectaculair mooie wedstrijden waarbij de hoge traptechnieken elkaar in rap tempo opvolgden en de snelheid van het gevecht en de inzet van de deelnemers het publiek deed verbazen. Soms hadden de coaches echter een flinke kluif aan het sturen van hun tijdelijke pupil omdat in de hitte van het gevecht enige vorm van bewustzijnsvernauwing de kop kan opsteken waardoor niet alle aanwijzingen even helder binnenkomen.
Na de middag pauze was er tijd voor een demo van ITF stijl Taekwondo (door Seonbenim Joep Hardendood en Hakseng Mattijs de Graaff, die beiden recent met succes hebben deelgenomen aan ITF toernooien), waarbij ook stoten naar het hoofd (met bokshandschoenen) zijn toegestaan en vechten zonder hogo standaard is. Het was heel goed en leerzaam om deze stijl gedemonstreerd te zien met mooie technieken en enorme snelheid.
Het was verder indrukwekkend dat zoveel vrijwilligers zich hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken, door als coach te fungeren bij de verschillende matten, als fotograaf/filmer, als EHBO-er, als scheidsrechter, als jury, als deurwacht enz. Onze dank is groot! Maar natuurlijk onze meeste dank gaat uit naar Sabumnim die deze dag weer tot in de puntjes had geregeld en daar altijd veel tijd mee kwijt is! Dedani Kamsahamnida! Gelukkig verliep de dag goed en volgens planning waardoor rond 15.00 uur iedereen klaar was en zich kon opstellen voor de uitreiking van de medailles. De dag eindigde traditioneel met een groepsfoto! Op naar 30 mei, de Dragon Cup Technical , hopelijk net zo'n succes als het Sparren.

Powerd by Orsini & De Groot

Leraren & vrijwilligers:
Micha van der Meer, Mirjam van Schaik, Marco Hendriks, Michael Kappers, Irene Landzaat, Simon Admiraal, Kawing Chan, Joep Hardendood, Rene van Zon, Donnie Beusekamp, Marischka Lind, Stefan van der Gulik, Isa Bierman, Alissa Koeleveld, Jeroen van Egmond, Mattijs de Graaff, Patricia van Rooyen, Marit Meijer, Yorick van Damme, Jordy Terol, Rick Schaaf, Alissa Koeleveld, Brigit de Klerk, Erdal Eyican & Sean Lyons