Verdere foto's zijn te bewonderen onder de rubriek downloads!

Dit jaar eindelijk weer een taekwondo kinderkamp. Voor het eerst met z'n allen met de bus, voor ‘t eerst met zo'n extreem grote groep en voor ‘t eerst zoveel luxe.

Luxe omdat al het eten volledig verzorgd was, geen corvee, sportzaal, zwembad, warme kamers, douches en zelfs warme vloeren! Kortom van alle gemakken voorzien. Wat nòg een groot voordeel hiervan is, is dat er meer tijd overblijft om te trainen! En dat hebben we dan ook flink gedaan.
Ik heb weer ontzettend genoten van dit kamp en alle dragons mogen trots zijn dat zij zich als echte dragons er doorheen hebben geslagen!

Seonbenim Michael

De dragons die hebben deelgenomen aan het kamp werden op de terugweg in de bus voor de laatste keer lastiggevallen om hun beleving van de afgelopen dagen op papier te zetten (zie hieronder). Schrijffoutjes zijn mogelijk te wijten aan enige vermoeidheid. En sommige dragons waren te moe om meer dan een paar woorden op papier te krijgen.

Victor, 7 jaar:
Wat ik op het laatst, was het grappig, was op het eind, dus was het ik moest alles pakken en dan loop je altijd sloom. oja, en de onderdelen waren leuk.

Sam, 7 jaar:
Het was heel erg leuk!

Fien, 10 jaar:
Was echt kike, maar zes uur wakker worden was minder kike,
X, hihi

Bente, 10 jaar:
Ik vond het een fantastisch kamp. De trainingen, de pauzes die je buiten of op je kamer doorbracht en het eten, alles was leuk!!!!
Ik heb ook heel veel lol met de leiding gehad.
Over mijn dagboek, Phoebe, Justin Bieber en mijn zogenaamde verkering met Jesse.
Vooral de free fight training van Kyosanim Misha, en de training van somenim Simon vond ik ook heel leuk. Alles was leuk!!

Lara, 8 jaar:
Ik vond alles super leuk!!! Ik vond echt dat ik met super leuke meiden in de kamer sliep. Ik vond de training ook super leuk en daarom had ik een topkamp.

Friso, 7 jaar:
De treennin van zimon en paegi vond ik heel leuk
De training van Misha was ook leuk. Het nachtdierenspel vond ik ook heel leuk en spanend. Het kampvuur was heel groot en warm de marsmalaows waren lekker. Het was leuker dan disneyland.

Lisa, 11 jaar:
Dit is mijn eerste kamp. En het was geweldig! Eigenlijk vond ik alles leuk. Ik kan niet wachten tot het volgende kamp. 🙂

Sheila, 10 jaar:
De 2de keer op kamp, het was vet. … en 6 uur gewekt. Ik gooide mijn knuffel en schrok, ik moest alles klaar maken en toen inspeksie, 25 keer opdrukken. De lessen waren zwaar met Simon over de prul rolen en door het zant kruipen ben haar stiken vies:):)

Gamze, 10 jaar:
Hallo ik ben Gamze, kamp was echt heel erg leuk behalve het fluitje van Sabumnim. We moesten 06:15 opstaan. Het was een zware training maar toch leuk. Het was heel anders dan normaal. Je leerde dit keer veel meer. Ik heb beseft dat kamp niet leuk, maar super leuk is. Het is tof! Dit was mijn stukje;)

Isabella, 10 jaar:
Hallo! Kamp was echt super leuk en gezellig! Het was wel zwaar maar echt heel leuk. Ik hoop dat ik de volgende keer weer mee kan!!!

Sema, 14 jaar:
Hoi! Dit was mijn eerste taekwondokamp. En het was erg leuk!  Er waren zware, maar gezellige trainingen.. Volgende keer wil ik weer mee!

Mitchell, 14 jaar:
Ik vond het erg leuk en heb veel nieuwe ervaringen opgedaan en ik ga volgende keer zeker weer mee.

Mike, 14 jaar:
Het kamp was erg leuk. Het trainen was op zich beste wel er tegen aan maar het was ook hard op de eerste dag kregen we nog best veel rust we hadden s avonds nog een spelletje waarbij de sabunims dierengeluide maakte en dan we moeste we hun zoeken. De volgende ochtendmoeste we vroeg om 6 uur. De dag zaterdag was aangekomen met veel trainingen. Op de avond hadden we een kampvuurtje, waarbij een paar een dropping wauden. Maar ik was moe dus ging al vroeg weg toen de volgende morgen werden we 5 uur wakker gemaakt omdat we om dropping hadden gevraagd toen moeten een paar straftraining waaronder ik dat was een hele zware training. Toen moesten we nog de hele dag trainen en eten toen naar huis.

Bruno, 9 jaar:
Het was erg leuk! 1 keer ging het slapen niet goed de andere keer wel. Ik vond alles leuk!!!! Het beste wat er is.

Negina, 13 jaar:
Hallo! Ik vond het echt heel erg leuk en leerzaam maar soms ook wel een beetje zwaar. Ik heb ook iedereen beter leren kennen en vrienden gemaakt. Groetjes 🙂

Gino, 10 jaar:
Ik vond het leuk maar ook spannend. Het leuke is dat ik het zwaarder had ingeschat. En het niet leuke is dat we in het donker rondjes moesten rennen. Ik raad het je aan als je niet aso bent want een jongen is van het kamp gezet en uit hwarang dragon. Dus wees aardig tegen de leiding. En je moet vroeg uit bed en laat naar bed.

Julius, 12 jaar:
Ik vond Heino summercamp leuk aan zijn zwembad, restaurant, sporthallen, sportvelden en gezellige bossfeer. Het ligt wel mooi en het is wel relaxt. Het enige minpunt is het zand in de sporthallen en in de matrassen. Maar verder heb ik erg genoten.

Joppe, 9 jaar:
Leuk: het draken en uilenspel:>:>
Niet leuk: rondjes rennen ;>
(en het was best bruut)
(in de bus heen niet moe)
(in de bus trug wel moe)
Wat ik leuk vind alles -1: het rennen. En ik ben zo moe hoor maar zzz….zzzz…zzz… snurk en ik hoop dat we er snel zijn. (en ik vind de busbestuurder heel aardig en het is leuk maar het enige waar ik aan denk is slapen. En ik heb nog een paar droppies in me tas. En we zijn al in Amsterdam dus we moesten nog niet ver en dan zijn we er. En we reden langs de snekbar en in de bus is het heel leuk maar ik wil het blaadje vol schrijven en in de bus is het rustig en ik ha over 1 uur slapen hahaha Lekker en de A1 is afgesloten en ik ben bijna klaar…….

Maikel, 13 jaar:
De trainingen waren leuk en zwaar. Zondag vroeg opstaan al om 5 uur 's ochtends en dan gelijk trainen met een klein groepje was leuk!! 🙂

Zoë, 11 jaar:
Ik vond kamp heel leuk. Wel jammer dat er geen dropping was. De trainingen waren heel leuk. Het was een luxe huisje 😉

Jessey, 13 jaar:
Ik vond het dierenachtige spel echt leuk. en 2 nieuwe vriendinnen gemaakt en jammer genoeg geen dropping, erg zwaar. Doei doei doei, groetjes.

Youri, 11 jaar:
Ik vond het een heel leuk kamp. Zeker dat kampvuur en het smokkelspel super leuk, Mitchell, Joerie en Bram lagen bij mij op de kamer.

Joeri, 11 jaar:
We gingen veel trainen, we hebben ook gezwommen. Ook hebben we 's avonds spelletjes in het bos gedaan. ook gingen we hardlopen, dat vond ik best vermoeiend. De leuke trainingen: ik vond ze allemaal leuk bij kosanim Marco gingen we boksen, bij somenim Michael gingen we pegi en hapkido doen, bij hakseng Jeroen gingen we sparren bij somenim Simon hadden we conditietraining en daarna gingen we mediteren bij somenim Alyssa deden we pomesé en bij kjosanim Mischa gingen we grondvechten. Het leukste spel vond ik het draken en uilenspel. Ik vond het een leuk kamp. Groetjes!

Jordi, 11 jaar:
Ik vond het leuk! Joepy, joepy, yeey! Volgend jaar weer! Doei

Rowan, 10 jaar:
Ik vond het kamp leuk en het rondjes rennen niet leuk.

Michelle 12 jaar:
Ik vond het taekwondokamp heel erg leuk. Het was gezellig en leerzaam. Het was soms wel zwaar maar je leert er wel van en het was het luxe ste kamp.

Jesse, 11 jaar:
Het was een leuk kamp, het was erg luxe. We hebben erg goed geslapen :p de lessen waren erg leuk en ik heb veel geleerd.

Mandy, 13 jaar:
Het was een heel leuk kamp en de trainingen waren ook heel leuk en ik heb veel geleert.

Richelle, 11 jaar:
Het was een super leuk kamp en het waren ook leuke en zware trainingen en ik heb veel geleerd.

Kevin, 14 jaar:
Het kamp was erg leuk, gezellig en ik heb sommige mensen (beter) leren kennen. De trainingen waren leuk, afwisselend en (sommige) erg zwaar. We hebben op (bijna) elk gebied van taekwondo en zelfs een half Hapkido! En MMA!!! Ik was dit jaar de hoogste bander op het kamp  en dat was een leuke ervaring. Er hing ook een humoristische sfeer (vooral bij de leraren). Het was erg leuk.

Floris, 11 jaar:
Het was een erg leuk kamp. Het thema-trainen was leuk want we hebben gebokst, gespart en nog veel meer. Het eten was erg lekker. Het was een luxe, lopend buffet. Volgende keer ga ik weer.

Jette, 12 jaar:
Het was een leuk en ook een heel luxe kamp. De droping was suuuper leuk het was wel vroeg opstaan maar voor 2 nachtjes heb ik het er wel voor over. En super lekker eten en zwembad.

Liam, 9 jaar:
Het taekwondokamp was heel zwaar. Op de 1e dag kregen we de teamindeling te horen en wie de baas van dat groepje is. Elke dag trainde we ongeveer 3 uur. Op de 3e dag werden er een paar mensen (ik ook) gewekt om +- 5 uur, toen moesten we (voor straf) trainen. Heel zwaar! Daarna gingen we ontbijten en zwemmen. Het was super leuk.
WARNING: de leiding houd ervan om straffen uit te delen.

 

Samuël, 11 jaar:
Hallo! Ik moest dit stukje schrijven over het taekwondokamp, dus daar gaat ie: op het kamp gebeuren heel veel dingen. Je krijgt vrije tijd, maar je moet vooral veel trainen, weinig slapen en er zijn veel kamer- en snoepinspecties. Het is niet een kamp voor mietjes.

Daan, 10 jaar:
Ik vond het vree vijting het leukst en het eten was lekker maar nu gaan we naar huis. :p!!!

Marvin, 8 jaar:
Ik vond bij het vuur zitten heel leuk en ik vond niets stom. Alles vond ik heel erg leuk.

Isa, 8 jaar:
Vind kamp leuk….

Bram, jaar:
Dit camp was top! Laat naar bed en vroeg op. Met je gezicht door de modder, tot sweetend door de zaal. Nogmaals dit camp was top!.

Vera, 10 jaar:
Kamp was top. Eerste dag wenne. Het leukst was traine en slapen en het stomst was 6 uur opstaan en inspectie. En in de bus was ik onrustig.